Meestgestelde vragen over Padel

Ben je op zoek naar een padel racket dan is het van belang om te kijken naar de vorm van het racket. Denk ook aan materiaal, we maken namelijk een onderscheid tussen hard en zacht. De keuze hangt met name af van de vraag op wat voor manier jij wilt spelen. Voor meer informatie “hoe kies je een padel racket”

Er zijn momenteel verschillende Padelshops waar je terecht kunt voor een padel racket. Wanneer je bij ons koopt weet je alleen zeker dat je de beste kwaliteit in huis haalt. Door het veelzijdige aanbod is het ook voor jou mogelijk om uit te komen bij een padel racket wat écht bij je past! Bekijk hier voor alle padel rackets.

De prijs van een padel racket is sterk afhankelijk van wat je zoekt. Een goedkoop model van plastic kost een paar tientjes, padel rackets van hoogwaardiger carbon of graniet kosten al snel rond de 350 euro. Weet wel dat goedkoop duurkoop is. Door de duurzame materialen gaat een racket van carbon of graniet nu eenmaal veel langer mee.

Een padel racket kan gemaakt zijn van verschillende materialen. We zien dat de behuizing vaak is opgebouwd van een granieten of carbon laag. In het racket vinden we vaak een laag EVA rubber. Deze zijn bedoeld om de klappen op te vangen. Sommige rackets bevatten foam, al gaan deze rackets minder lang mee dan de EVA rubber modellen.

Over het algemeen is het mogelijk om te kiezen uit een viertal vormen voor je aankoop. Een rond racket is met name bedoeld voor beginners. Ben je al bekend met de sport dan is een druppel of diamant vormig racket dé keuze om te maken. Hiermee ben je in staat om jouw bal met een spin te slaan. Op zoek naar een optimale balans? Dan raden wij aan om te kiezen voor een hybrid racket. Lees hier alles over de padel racket vormen.

De standaard maat padel racket is 38mm voor volwassenen. Is dit te klein om vast te houden? Maak dan gebruik van een speciale overgrips om het handvat op maat af te stellen. Door het handvat breder te maken ligt het racket altijd weer prettig in de hand. Tip: neem altijd een aantal overgrips mee in je tas, je weet nooit wanneer je huidige grip versleten is of losraakt! Overgripjes kunnen je hier bij ons de padelshop bestellen.

Hoe lang een padel racket meegaat hangt volledig af van de wijze waarop je hem gebruikt. Over het algemeen is het handig om na een of twee jaar een racket te vervangen. Indien de behuizing van het racket nog wel goed is maar het raakvlak versleten dan is het in sommige gevallen mogelijk om je racket te laten repareren.

Een padel racket heeft eigenlijk geen onderhoud nodig. Zorg er wel voor dat je jouw racket niet op een te koude of warme plek bewaart. Dit zorgt namelijk voor afbreuk van zowel het raakvlak als van de behuizing zelf. Zolang je hier op let gaat je racket voor een lange tijd mee.

Je kunt kiezen uit soorten gewichten van het racket, een licht gewicht tussen de 340 en 360 gram en een zwaar gewicht tussen de 365 en 380 gram. Voor beginners is het lichtere gewicht aan te raden, dit geldt ook voor vrouwen en kinderen. De zwaardere variant is meer voor de gevorderde speler omdat je hier wat meer kracht voor nodig hebt.

De gaten zorgen voor een verandering van de luchtweerstand tijdens het slaan. Zonder gaten zou het ontzettend veel kracht vereisen om een bal te slaan. Door de optimale verdeling van de gaten kan je de bal met kracht vooruit slaan, zonder dat er teveel luchtweerstand verloren gaat.

Het raakpunt is het punt op het racket waarmee je met maximale kracht tegen de bal kunt slaan. Wat het raakpunt van jouw racket is hangt volledig af van de vorm. Een rond racket heeft bijvoorbeeld een ander raakpunt dan een traanvormig racket.

Een hybrid padel racket is een racket wat is voorzien van een optimale balans qua comfort en kracht. Dit komt met name doordat het een combinatie is tussen een traanvormig en een diamantvormig racket.

Voor padel maak je gebruik van padel ballen. Dit zijn ander soort ballen dan tennisballen nu deze net wat kleiner zijn. Qua uitstraling zien ze er overigens hetzelfde uit. Zo zijn de meeste padel ballen ook voorzien van een neongroene kleur die goed opvalt tijdens het spelen. Deze padelballen zijn te koop bij ons in de padelshop online.

Een tennisbal lijkt veel op een padelbal. Het verschil is alleen dat een padelbal kleiner is, tussen de 6,35 en 6,77 centimeter om precies te zijn. Ook is de atmosferische druk per vierkante centimeter lager waardoor de bal anders stuitert. Dit is dan ook de reden dat je niet zomaar een tennisbal kunt gebruiken als je je normale padelbal vergeten bent.

Padel komt oorspronkelijk uit de Mexicaanse badplaats Acapulco. De sport is bedacht door een rijke zakenman die niet genoeg plek had om een tennisbaan aan te leggen. Vanuit Mexico heeft padel de afgelopen jaren de wereld veroverd. Zo is Padel op dit moment een nationale sport in Argentinië.

Padel komt van oorsprong uit Mexico. Hier wordt Padel uitgesproken als Paadl. Kijken we naar de sport in Nederland dan spreek je het uit als Pà-del. De klemtool ligt dan ook op de Del.

Begin je net met padel dan kom je er vrij snel achter dat het veel makkelijker te leren is dan tennis. Daar waar je bij tennis ruim 3 maanden over doet kan je dit met padel al binnen een paar dagen leren. Niet zo raar dat padel op dit moment zo populair is onder beginners! Lees ook onze pagina “Op zoek naar een padel racket voor beginners?”

De reden dat je een touwtje om je pols heen doet is het feit dat je racket anders uit je hand kan vliegen. Het touwtje is dan ook met name bedoeld om de andere speler te beschermen tegen ongelukken. Zorg ervoor dat het touwtje goed strak om de pols heen zit, zonder dat het je hand afknelt. Elke padel racket heeft ook een touwtje en is zelfs verplicht.

Het belangrijkste verschil is dat een padeltas wat kleiner is. Ook zit er vaak een termo compartiment waarmee de temperatuur geregeld wordt. Dit zorgt ervoor dat je racket niet te koud is wanneer je hem tijdens de wedstrijd wilt gebruiken. Kies dan ook altijd voor een speciale padeltas!

Alle padeltassen zijn geschikt om op de rug te dragen en zijn te klein voor een tennisracket in te vervoeren. Padeldiscount heeft een ruime keuze aan padeltassen.