Padel spelregels

De spelregels van padel

Ga je voor het eerst padel spelen? Dan is het wel handig dat je de padel spelregels kent. We hebben ze hieronder even voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten bij het spelen van jouw eerste potje padel!

De puntentelling bij padel – zelfde score als bij tennis

Het doel van Padel is om twee van de drie sets te winnen die een wedstrijd vormen. Daarbij moet elke paar werken als een team om zoveel mogelijk punten te krijgen. Scoren in Padel is precies hetzelfde als bij tennis. Dat betekent dat de punten als volgt zullen worden verkregen: 15, 30, 40 en spel. Mocht er een gelijke stand zijn op 40 – 40 dan wordt dit deuce genoemd, de winnaar is de eerste speler die als eerste twee duidelijke punten voorgaat. De winnaar van het spel is degene die het beste is van drie sets, elke set bestaat uit zes spellen.

Een intensief speelveld

Omdat de baan veel kleiner is dan bij tennis en omdat deze is ingesloten zullen de spelers dicht op elkaar zitten tijdens het spelen. Dit maakt het dan ook zo’n intensief spel om te spelen. Een van de unieke kenmerken van de sport padel is dat je mag doorspelen vanuit het glas. Het is in tegenstelling tot tennis niet zo dat de bal makkelijk uit kan gaan via de zijkant van het speelveld, deze kanten zijn namelijk voorzien van een glazen wand. Dit zorgt ervoor dat je nog beter op moet letten dan bij het spelen van tennis. Het tempo van het spel vraagt echt veel van de spelers, dit houdt dan ook in dat de conditie van de spelers erg hoog moet zijn om op professioneel niveau mee te spelen. Gelukkig heeft niet iedereen de ambitie om door te breken, het is ook gewoon een leuk spel om eens met vrienden te spelen.

Padelbaan

De belangrijkste padel regels

Er zijn een hele hoop kleine regeltjes die van belang zijn bij het spelen van padel, de belangrijkste vind je hieronder even allemaal onder elkaar:

  • Padel wedstrijden worden gespeeld tussen twee paar spelers die gebruik maken van speciale padel rackets, tennisrackets mogen natuurlijk niet.
  • Voorafgaand aan een wedstrijd wordt een munt gegooid. De winnaar mag kiezen of hij als eerste wil serveren of aan welke kant van het veld hij wilt beginnen.
  • Elke wedstrijd begint met een opslag, in tegenstelling tot tennis is deze opslag onderhands. Dit maakt het voor beginners een stuk eenvoudiger om de bal op te slaan.
  • De tegenstander wint een punt wanneer een van de volgende dingen gebeurt:
  1. De bal stuitert twee keer of,
  2. De bal raakt jou of een teamgenoot
  3. De bal raakt het hekwerk voordat hij over het net gaat

Heb je deze regels onder de knie dan heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met jouw eerste wedstrijd. Voor je het weet zal je weten hoe alles in zijn werk gaat, het is een vrij eenvoudige sport om te leren spelen.

Shoppen bij Padeldiscount.nl

Wij van Padeldiscount.nl staan klaar voor alle mensen die op zoek zijn naar de beste producten voor bij het spelen van padel. Het verkopen en verkopen van hoogwaardige kwaliteitsproducten is waar wij ons iedere dag weer voor in weten te zetten. Van de Hesacore grip tot aan alle andere mogelijke toebehoren, padel sporters kunnen wij ons terecht voor meer dan genoeg verschillende producten.

Bestel vandaag nog jouw innovatieve grip van Bullpadel en zorg ervoor dat je met veel meer kracht en comfort kunt spelen. Voor je het weet wil je met niets anders spelen!