Padellen

Padellen

Padellen

Je hebt ze vast weleens gezien, vier mensen op een klein tennisveld met wanden. Ze spelen met een soort tennisbal en –racket. Het gaat hier over padellen, en padel wordt steeds populairder! Het is een verassend spel dat altijd anders gaat dan dat je van tevoren verwacht. Hoe werkt deze sport precies?

Benodigdheden tijdens een potje padellen

Zoals hierboven al kort beschreven staat, speel je padel met een padel racket en padelballen. De padelbal is vergelijkbaar met een tennisbal, maar dan met een lagere atmosferische druk per cm. Hierdoor gaan de padelballen vaak langzamer.

Gewapend met een padel racket ga je de baan op. De rackets bestaan uit verschillende vormen, materialen en technologieën, aangepast op de verschillende typen spelers. Kies altijd een padel racket dat zoveel mogelijk tegemoet komt aan jouw behoeften. De verdediger kiest een controle racket terwijl de aanvallende speler beter uit de voeten kan met een power racket. Ben je zowel een aanvaller als een verdediger, dan kun je een gebalanceerd racket kiezen. Wil je meer weten welk padel racket geschikt is voor jou kijk dan even op “Hoe kies je een padel racket?

Naast een padel racket en padelballen heb je ook een padeltas nodig om je racket in te vervoeren. Deze padeltassen lijken op tassen voor tennisrackets, alleen de grootte is anders omdat het padel racket een andere vorm heeft dan een tennisracket. De padeltas voorkomt beschadiging van je padel racket. Naast rugtassen zijn er ook padel koffers, voor mensen die meer capaciteit nodig hebben en naast de sportspullen ook hun persoonlijke spullen willen vervoeren.Tot slot is een padelshirt ook handig. Dit soort shirts hebben een dry active technologie. Ze nemen veel vocht op zodat je geen last hebt van zweten tijdens het padellen. Een padel shirt is vaak gemaakt van polyester. Hierdoor zit het shirt erg lekker en kun jij jezelf goed bewegen.

Ik ga padellen

Mart Hoogkamer gaat graag zwemmen, maar veel mensen hebben inmiddels wel een beetje genoeg van dat nummer. Gelukkig hebben onze zuiderburen daar iets op bedacht. Zij gaan namelijk graag padellen, met bier uiteraard. Supercontent komt hieraan tegemoet met hun nummer Ik ga padellen. Zij doen het met een kratje Stella in plaats van Bacardi Lemon.

Speluitleg

Eigenlijk is padel een combinatie van squash en tennis. Vaak wordt padel gespeeld op een rechthoekig veld met vier personen. Het veld wordt omgeven door een hekwerk en glas. Om padel te kunnen spelen heb je een racket en een padelbal nodig. De wanden zijn onderdeel van het spel tijdens padellen.

De puntentelling van padel is gelijk aan die van tennis, alleen het aantal sets verschilt. Bij padellen wordt er vaak ‘best of 3 sets’ gespeeld. Degene die als eerste drie sets gewonnen heeft, wint het spel.

In tegenstelling tot tennis is de opslag bij padel altijd onderhands. De opslag wordt diagonaal uitgevoerd en de bal moet een keer stuiteren voordat er opgeslagen wordt. De wanden van het veld mogen alleen gebruikt worden als de bal in het vak van de tegenstander al gestuiterd heeft. De tegenstander scoort een punt als de bal het glas direct raakt.

De waardering van www.padeldiscount.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 592 reviews.