Padel in Belgie

Padel in Belgie

Wil je ook padel rackets kopen in België?

We zien dat er de laatste tijd erg veel vraag is naar padel rackets in België. De sport padel krijgt dan ook echt voet aan de grond. Wellicht dat ook jij er over nadenkt om deze sport eens een keer de kans te geven. Als dit klopt is het verstandig om even door te lezen. We laten je namelijk vandaag alles zien wat je moet weten rondom deze bijzondere sport. Na het lezen weet je precies waarom een padel racket kopen in België zo’n verstandige keuze is om te maken!

Maak kennis met de sport padel

Padel is een racketsport die steeds populairder wordt in België. Het is super bekend geworden door zijn eenvoud en door de gelijkenis met andere populaire racketsporten. De sport werd uitgevonden in Acapulco, Mexico, door Enrique Corcuera in 1969. Momenteel is de sport zeer populair in Zuid- of Midden-Amerikaanse landen, echter zien we dus ook dat we hier in Europa steeds vaker padel terugzien. Padel is een combinatie van verschillende soorten racket sporten zoals tennis of squash. De sport padel is een dubbelspel op een speelveld van 20mx10m, met een net in het midden en glazen wanden en een metalen rooster aan de achterkant van het veld.

De opkomst van padel in België

Padel is in 1992 in België begonnen. Op initiatief van Lucas Swinnen en Serge Wiame werden twee padelbanen gebouwd in een sportclub in Anderlecht, Brussel. Vervolgens werd de Belgische Padelbond opgericht en aangesloten bij de Internationale Padelbond. De Belgische Padelbond organiseerde de eerste promotie-evenementen, toernooien en de eerste Belgische Kampioenschappen. In 1996 vertegenwoordigde een nationale ploeg voor het eerst België op het wereldkampioenschap padel in Madrid, Spanje. Sindsdien is België altijd aanwezig geweest bij de promotie van de padel, het bijwonen van internationale kampioenschappen en bij het organiseren van grote wedstrijden. Desalniettemin is Padel, net als in de grote landen in de wereld, alleen populair gebleven bij een kleine groep gepassioneerde mensen. De echte groei in populariteit kwam pas echt op gang in 2010-2012, toen Padel in de hele wereld snel begon te groeien en nieuwe landen zich bij de FIP begonnen aan te sluiten.

In België werd de Vlaamse Federatie (Padel Vlaanderen) opgericht. Hiermee werd Padel in het noorden van het land aan het grote publiek gebracht. Het land verwelkomde ze in Gent de kwalificatiefase van het Wereldkampioenschap Padel in 2014. In 2015 werd de Association Francophone de Padel opgericht om Padel te structureren, te promoten en te beheren in het Franstalige deel van België van Brussel en Wallonië. De groei van Padel in België is mede mogelijk geweest dankzij de sterke en gepassioneerde Spaanse gemeenschappen in ons land. Vandaag de dag verspreidt Padel zich snel in alle Belgische provincies, tot grote vreugde van alle padelliefhebbers.

Waarom zou je padel eens moeten proberen?

Mensen spelen graag padel omdat het makkelijk is om te leren. Maar dat is niet alles, de sport verbetert namelijk ook nog eens de hand-oog coördinatie en zorgt ervoor dat je beter wordt in samenwerken. Het is een familiespel, iedereen kan samen aan de slag gaan met het spelen. Het is een spel  waarin fysieke kracht niet de enige bepalende factor is voor wie het potje zal winnen. Nieuwe spelers in de racketsport zullen het een gemakkelijk en toegankelijk spel vinden. Dit houdt zeker niet in dat het niet uitdagend kan zijn, voor de meer gevorderde spelers die van tennis of squash af komen zal het tempo lekker hoog komen te liggen.

Hierdoor blijft de spanning er tijdens de wedstrijden goed in zitten. Het is dan ook echt een sport waarbij het hele lichaam wordt gebruikt. Dit maakt het een sport die ontzettend goed is voor je conditie. Mocht je graag die vakantiekilo’s willen verliezen en fit worden dan is dit echt een optie om voor te gaan. Het draait bij deze sport allemaal om de techniek, door het lichaam op de juiste manier te draaien en door de goede hoek te hebben zal je de ballen veel beter kunnen slaan. Dit maakt het echt een sport die voor iedereen leuk is om te proberen, niet voor niets dat er zoveel mensen zijn die de sport een kans geven.

Wat heb je nodig om te spelen?

In tegenstelling tot wat mensen nog wel eens denken speel je padel niet met een normaal tennisracket. Het is echt een speciaal racket. Het racket wat je voor padel gebruikt is korter dan een normaal tennisracket, dit zorgt er dan ook voor dat je hem op een andere manier moet hanteren. De ballen lijken wel sterk op tennisballen, hier zit niet zo heel veel verschil in. Als het aankomt op het kiezen van een padel racket is er een hele hoop keuze om voor te gaan. Je kunt kiezen voor een zwaar racket, maar ook voor een licht racket. Dit hangt dus echt af van wat je zelf prettig vindt. Het handigste is natuurlijk om ze even uit te testen, op die manier voel je hoe het racket in de hand ligt.

Koop vandaag nog jouw professionele padel racket

Bij ons ben je aan het juiste adres voor de meest uitgebreide en professionele padel shop van het land. Dankzij ons grootschalige padel assortiment zal ook jij in staat zijn om met de juiste spullen aan deze bijzondere sport te beginnen. De sport padel is echt ontzettend leuk om te proberen, de kans is groot dat we ook bij jou een interesse hebben kunnen planten voor deze speciale sport. De intensiteit van het spel, de toegankelijke regels en de gezellige sfeer maakt dit tot de leukste sport van dit moment. Neem snel een kijkje in ons assortiment van de padel shop om er achter te komen wat er allemaal mogelijk is. Kies het racket wat bij je past en begin vandaag nog met jouw padel avontuur!