Padel kan een gevaarlijke sport zijn!

Carlas Puyol door ruit padelkooi

Padel kan een gevaarlijke sport zijn!

De oud verdediger Carles Puyol van Barcelona kan dit wel zeggen. Afgelopen zomer is hij tijdens een potje padellen tegen zijn eigen vrouw tot het uiterste gegaan. Hierdoor is hij door de ruit van een padelkooi beland.

Carlas Puyol door ruit padelkooi

Het glas van een goede padelkooi is van veiligheidsglas en heeft een dikte tussen de 10 en 12 mm. De meeste gebruikte variant is gehard glas. Dit heeft als eigenschap dat als het breekt, het in kleine glasstukjes uiteenvalt, gelukkig maar.

De oud verdediger van Barcelona is niet de enige waarbij het gebeurde afgelopen jaar. Zo is dit ook tijdens een padelwedstrijd gebeurd met een panorama padelkooi. Zie hiervoor het Youtube filmpje hieronder en schrik niet! Hierdoor was de padelsport gelijk weer in het nieuws in Nederland. Zelfs op Dumpert had het filmpje meer dan 230.000 views.

Pas dus op voor reclame en sponsor stickers op de ruiten van de padelkooi. Het veiligheidsglas valt dan niet meer in kleine glasstukjes maar wordt één grote glasplaat.

Ben je enthousiast geworden en willen je ook een keer padellen in de buurt van Renkum. dat kan bij Bakkershaag? of wil je meer weten kijk dan even hier.

Deel dit bericht

Geef een antwoord